تلویزیونهای منحنی سامسونگ مدل TU8300 و RU7300 آخرین مدلهای خمیده شرکت سامسونگ میباشند که یکی در سال 2020 و دیگری در سال 2019 معرفی شدهاند. این کمپانی در چند سال اخیر سبک جدیدی از معماری تلویزیونها را به همگان نشان داد و همین نیز باعث شد تا سطح انتظار کاربران بالا رود اما گویا در حال عقب نشینی از این سبک طراحی در مدلهای خود است. زیرا بر خلاف سالهای گذشته در سال 2020 تنها به معرفی یک تلویزیون خمیده به نام TU8300 اکتفا کرد و میتوان انتظار داشت که در سالهای آتی تلویزیونهای منحنی به پایان راه خود خواهند رسید.
در ابتدای راه سامسونگ با این ابتکاری که به خرج داد غوغا به پا کرد و خود را در راس توجهات قرار داد. به گفته سامسونگ با این سری از تلویزیونها علاوه بر اینکه شما میتوانید خاص بودن را تجربه کنید بلکه غوطه وری کامل را نیز در محتواها خواهید داشت و میتوانید تجربه دیداری سینمایی و همه جانبه را داشته باشید و لذت تمام را از آن ببرید.
با وجود اینکه تلویزیون TU8300 در سری 8 محصولات این برند قرار میگیرد اما تفاوتهای بسیار کمی نسبت به RU7300 دارد. در این مقاله ما به مقایسه این دو تلویزیون خواهیم پرداخت پس برای اینکه بدانید این دو محصول منحنی نسبت به هم چه تمایزهای دارند و در کدام قسمت بر یکدیگر برتری دارند تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با این دو تلویزیون استثنایی عرصه بازار آشنا شوید.
کیفیت تصویر
تلویزیون RU7300 و TU8300 از جمله اثرات هنری سامسونگ میباشند که همراه با آنها میتوانید تجربه دیداری شگفت انگیز را داشته باشید. این دو تلویزیون با داشتن کیفیت تصویر 4K شما را پای تلویزیون میخکوب خواهند کرد و باعث خواهند شد تا از تماشای محتواهایی کاملا واقعی و زنده لذت تمام را ببرید. وجود فناوریهای پیشرفته در بخش تصویر زمینه ساز این شده است که این دو محصول بتوانند در ارائه تصاویر عملکرد فوقالعادهای داشته باشند و آنها را با سطح کنتراست بالا و درخشش عالی و جزئیات کامل در اختیار شما قرار دهند. این تلویزیونها توانایی این را دارند تا بتوانند تصاویر را با رنگهای طبیعی و واقعی نمایش دهند و لحظات دیداری جذابی را برای شما رقم بزنند.
هر دوی این محصولات در ارائه فیلمها، محتواهای ورزشی، بازیها و … خوب عمل میکنند و کاملا متناسب میباشند اما باید گفت که زاویه دید آنها چندان مناسب نیست که یکی از دلایل آن منحنی بودن نمایشگر میباشد بنابراین اگه زاویه دید کمی تغییر کند تصویر واضح نخواهد بود و تاری در آنها به وجود میآید. پس در این بخش این تلویزیونها عملکرد چندان جالبی ندارند. بر روی هر کدام موتورهای پردازشگرهای تصویر متمایزی قرار داده شده است. تلویزیون TU8300 با موتور Crystal Processor 4K و RU7300 با موتور UHD Processor مجهز شده است و با استفاده از آنها در هر شرایطی میتوانید بهترین تصاویر را دریافت نمایید. با وجود این پردازشگرها آنالیز کردن تصاویر به بهترین شکل انجام خواهند شد و از الگوریتمی خاص عبور داده میشوند و با سطح نوینی از کیفیت در اختیار شما قرار داده خواهند شد.
طراحی
همانطور که میدانید تا چند سال اخیر همیشه تلویزیونها با نمایشگر تخت وارد بازار شدهاند اما در این یک دههی اخیر سامسونگ دست به خلاقیت جدیدی زد و از محصولات با نمایشگر منحنی رونمایی کرد که موجب تشویق همگان شد به علاوه همراه با آنها میتوانستید تجربه دیداری همه جانبهای را داشته باشید. تلویزیون RU7300 و TU8300 هر دو جزو تولیدات منحنی سامسونگ میباشند که در سال 2019 و 2020 وارد بازار شدهاند. سبک طراحی این دو محصول کاملا شبیه به هم میباشد و تفاوتهای جزئی با هم دارند.
فریمهای اطراف نمایشگر TU8300 باریکتر از حاشیههای اطراف نمایشگر RU7300 است بنابراین زیاد جلب توجه نخواهند کرد و میتوانید تمرکز بیشتری را بر روی مطالب در حال پخش داشته باشید. در هر دوی این تلویزیونها میتوانید شاهد حضور پایههای دو شاخهای باشید که به خوبی تلویزیون را پشتیبانی میکنند و موجب ثبات و پایداری آنها شدهاند. اما این نکته را باید گفت که به دلیل منحنی بودن در هنگام نصب بر روی دیوار کنارهها به سمت بیرون خواهند بود. طراحی پنل پشتی نیز در هر دو یکسان میباشد و میتوانید شاهد وجود گیرههایی بر روی پایهها باشید که از طریق آنها میتوانید کابلها را مدیریت نمایید و از درهم و برهمی سیمها جلوگیری کنید. اگر دقت کنید میبینید که این سری از تلویزیونها دارای ضخامت زیادی میباشند و این تنها به دلیل منحنی بودن نمایشگر آنها میباشد.
ویژگیهای صوتی تلویزیونهای منحنی TU8300 و RU7300
به نظر شما این دو تلویزیون میتوانند لحظات شنیداری عالی را تقدیم شما نمایند؟ آیا فناوریهای لازم برای پخش صدایی دقیق و رسا در این تلویزیونها وجود دارد؟ تلویزیون TU8300 و RU7300 در بخش صدا چه تفاوتهایی با هم دارند؟ در جواب باید گفت که این دو محصول هر دو از دو بلندگو بهره میبرند یعنی سیستم صوتی 2 کاناله دارند که از هر کدام صدایی 10 واتی استخراج پیدا میکند که با ترکیب شدن آنها قدرت صدای خروجی تلویزیون به 20 وات خواهد رسید.
فناوریها به کار برده شده در این محصولات یکسان میباشد و شما میتوانید از کارایی فناوری Dialog Enhancement، Dolby Digital Plus، Multiroom Link بهرهمند شوید و صداها را در بهترین حالت دریافت نمایید. یعنی همواره صداهایی همه جانبه و جامع و کلی با تمام جزئیاتش در فضای اتاق جریان پیدا میکند که میتوانید لذت تمام را از شنیدن اصوات غنی ببرید. هر دوی این محصولات قادر خواهند بود تا شما را در میان صداها محاصره کنند و شما را بخشی از آنها قرار دهند به نحوی که تک تک جزئیات را احساس خواهید نمود.
قابلیت Ambient Mode
سامسونگ جزو برندهای موفق میباشد که هر ساله قابلیتهای نوینی را بر روی محصولات خود تعبیه میکند و شما میتوانید مدرنترین و جذابترین تولیدات موجود در بازار را در اختیار داشته باشید. یکی از قابلیتهای پر طرفدار این برند Ambient Mode میباشد که بر روی تعدادی از تولیدات این کمپانی وجود دارد. با این ویژگی دیگر خبری از سیاهی مطلق بعد از خاموشی تلویزیون نیست و شما میتوانید از تلویزیون خود به عنوان یک وسیله تزیینی استفاده نمایید.
اما آیا سامسونگ در ساخت تلویزیونهای TU8300 و RU7300 از این قابلیت استفاده نموده است؟ کاربران میتوانند از این فناوری جدید بهرهمند شوند؟ در جواب باید گفت که تلویزیون TU8300 مجهز به این قابلیت میباشد و به شما این امکان را میدهد تا بتوانید آن را به عنوان یک تابلوی نقاشی یا آلبوم عکسهای خانوادگی استفاده نمایید. همچنین میتوانید آن را با الگوی دیوار هماهنگ نمایید تا به بخشی از دیوار تبدیل شود و حضور آن را اصلا متوجه نخواهید شد. این در حالی است که تلویزیون RU7300 فاقد این ویژگی اختصاصی میباشد و رقابت را در این بخش به تلویزیون TU8300 واگذار خواهد کرد.
امکانات اسمارت
سامسونگ بر طبق سنت دیرینهی خود در ساخت هر دو تلویزیون TU8300 و RU7300 از سیستم عامل تایزن استفاده نموده است که این باعث خواهد شد تا دستگاه قدرت اجرایی بالایی داشته باشد بنابراین دسترسی سریعتری را به برنامههای داخل تلویزیون خواهید داشت. با تلویزیون TU8300 میتوانید از یک اکوسیستم کاملا هوشمند در منزل بهرهمند شوید. این محصول مجهز به دستیار صوتی Bixby میباشد که از فناوریهای اختصاصی سامسونگ است. این قابلیت دستورات صوتی شما را اجرا میکند و به شما این امکان را میدهد تا بتوانید وسایل هوشمند منزل را نیز کنترل نمایید. این در حالی است که RU7300 فاقد این ویژگی جذاب میباشد و بار دیگر از TU8300 عقب خواهد ماند. باید این را یاد آور شد که تلویزیون TU8300 از جدیدترین نسخه از سیستم عامل تایزن بهره میبرد و همین باعث خواهد شد که دسترسی به تم تیره در نسخه جدید برای کاربران امکان پذیر باشد.
فناوری Tap View نیز که حضورش بر روی تلویزیون TU8300 قابل مشاهده است باعث خواهد شد تا تلویزیون همانند یک آینه عمل کند. یعنی با یک تماس کوچک بین دستگاه و تلویزیون ارتباط برقرار میشود و میتوانید مطالب را بر روی نمایشگر تلویزیون مشاهده کنید. اما در تلویزیون سری 7 سامسونگ مدل RU7300 نمیتوانید از وجود این قابلیت بهره ببرید. هر دوی این تلویزیونها دارای پردازنده 4 هستهای میباشند بنابراین سریعتر میتوانید در بین برنامه جستجو نمایید و با بالا رفتن سرعت تلویزیون و دسترسی راحتتر و سریعتر به محتواهای داخل تلویزیون استفاده کردن از آن لذت بخش خواهد شد. فناوری Airplay 2 در هر دو تلویزیون RU7300 و TU8300 وجود دارد که باعث برقراری ارتباط با دستگاههای اپل خواهد شد.
درگاههای ارتباطی تلویزیونهای منحنی سامسونگ مدل TU8300 و RU7300
از جمله راههای برقراری ارتباط با تلویزیونها وجود درگاههای ارتباطی میباشند که به شما این امکان را خواهند داد تا بتوانید به صورت سیمی با دستگاه تعامل داشته باشید و استفاده بیشتری را از آن ببرید. یعنی توسط این پورتها شما اکنون دیگر میتوانید از تلویزیون خود به عنوان یک رایانه نیز استفاده نمایید به این معنی که فایلهای صوتی و تصویری مورد نظر را توسط تلویزیون با کیفیت بهتر و ابعاد بزرگتر در اختیار داشته باشید. آیا تلویزیونهای TU8300 و RU7300 درگاههای ارتباطی خاصی را به خود اختصاص دادهاند؟ آیا دارای ورودیها و خروجیهای یکسانی میباشند؟
سامسونگ بر روی هر کدام از آنها درگاههای ارتباطی متنوعی را قرار داده است که این باعث خواهد شد تا بتوانید به شکلهای مختلف از تلویزیون استفاده نمایید. هر دوی این تلویزیونها دارای 3 پورت HDMI و 2 پورت USB میباشند. همچنین با وجود پورت LAN در این محصولات میتوانید به اینترنت دسترسی داشته باشید. RU7300 از وجود پورت کامپوننت و کامپوزیت بهره میبرد این در حالی است تلویزیون TU8300 فاقد پورت کامپوننت میباشد. در سایر ورودیها نیز کاملا مشابه میباشند.
ریموت کنترل تلویزیونهای منحنی سامسونگ مدل TU8300 و RU7300
سامسونگ TU8300 از همان ریموت تلویزیون TU8000 استفاده میکند و یک قدم بالاتر از ریموت قدیمی موجود در Samsung RU7300 است. دکمههای دسترسی سریع برای Netflix ، Amazon Prime Video و Samsung TV Plus وجود دارد و ریموت دارای یک ویژگی OneRemote است که به شما امکان میدهد از آن به عنوان یک ریموت جهانی برای دستگاههایی که از Anynet+ (HDMI-CEC) پشتیبانی نمیکنند استفاده کنید. همچنین یک میکروفون داخلی برای کنترل صدا دارد که به شما امکان میدهد دستورات اساسی مانند درخواست وضعیت هوا، تغییر ورودی یا روشنایی و باز کردن YouTube را انجام دهید، اما نمیتواند عناوین خاصی را در Netflix جستجو کند.
ریموت کنترل معمولی سامسونگ برای کنترل کارایی تلویزیون اسمارت RU7300 مورد استفاده قرار گرفته است. برای هدایت توسط این ریموت کنترل لازم است کنترل از راه دور و تلویزیون در یک راستا بوده و هیچ مانع ارتباطی بین آنها وجود نداشته باشد. این ریموت کنترل امکان جستجوی صوتی از شما صلب میکند و شما تنها میتوانید از طریق دکمهها به مطالب مورد نظر دسترسی داشته باشید. بر روی این ریموت کنترل دکمههای دسترسی سریع به آپشنهایی از جمله Netflix، Hulu، و Prime Video قرار دارند تا با سرعت بیشتر و به راحتی به این امکانات دسترسی پیدا کنید. البته امکان خرید ریموت کنترل هوشمند به صورت جداگانه و ارائهی امکانات به روش عالی تر نیز فراهم میباشد.
نتیجه اینکه …
سامسونگ TU8300 یک تلویزیون کمی بهتر از سامسونگ RU7300 است. هر دو تلویزیون از یک صفحه خمیده برخوردار هستند، اما TU8300 میتواند کمی روشنتر، دارای هندلینگ بهتر، تاخیر ورودی کمتری و بلندگوهای کمی بهتر باشد. از طرف دیگر، کنتراست RU7300 کمی بهتر است و رنگهای از پیش فعال شده آن بسیار دقیقتر هستند. تلویزیون TU8300 به دلیل اینکه جزو تولیدات بالا رده میباشد و در سال 2020 وارد بازار شده است امکانات بیشتری را به خود اختصاص داده است.
ویژگیها و امتیازات | TU8300 | RU7300 |
---|---|---|
ویژگیهای اصلی | ||
نوع پایه | دو شاخهای | دو شاخهای |
ضخامت | 103 میلیمتر | 102 میلیمتر |
ضخامت فریم (میلیمتر) | 13 | 15 |
مصرف برق | 43 وات | 47 وات |
حداکثر مصرف برق | 113 وات | 115 وات |
وضوح تصویر | 4K | 4K |
امتیاز برنامههای مختلف | ||
نمایش فیلم | 6.8 | 6.5 |
برنامههای تلویزیونی | 7.4 | 7.2 |
برنامههای ورزشی | 7.0 | 6.7 |
بازیهای ویدیویی | 7.5 | 7.3 |
فیلمهای HDR | 6.5 | 6.3 |
بازیهای HDR | 7.0 | 6.8 |
مانیتور کامپیوتر | 7.3 | 7.2 |
طراحی | ||
استایل | 8.5 | 8.5 |
کیفیت ساخت | 6.5 | 6.5 |
فناوری نمایشگر | VA | VA |
کیفیت تصویر | ||
کنتراست | 8.7 | 9.1 |
تاریکی موضعی | 0 | 0 |
حداکثر روشنایی SDR | 6.9 | 6.4 |
حداکثر روشنایی HDR | 5.3 | 5.1 |
یکنواختی رنگ خاکستری | 7.3 | 7.4 |
یکنواختی رنگ مشکی | 8.4 | 9.0 |
زاویه دید | 5.5 | 5.4 |
بازتاب نور | 7.3 | 7.0 |
قبل از کالیبراسیون | 6.3 | 7.6 |
پس از کالیبراسیون | 9.1 | 9.4 |
ورودی 480p (SD) | 8.0 | 8.0 |
ورودی 720p (HD) | 8.0 | 8.0 |
ورودی 1080p (Full HD) | 9.0 | 9.0 |
ورودی 1080p (4K) | 10 | 10 |
وسعت رنگ | 6.7 | 6.9 |
حجم رنگ | 5.8 | 5.8 |
خطر نگهداری موقت تصویر | 10 | 10 |
خطر نگهداری دائمی تصویر | 10 | 10 |
حرکت-جنبش | ||
زمان پاسخگویی | 6.1 | 5.4 |
لرزش تصویر | 6.0 | 6.0 |
درج فریم سیاه (BFI) | 10 | 9.1 |
دورنیابی حرکتی | ||
پرش تصویر | 8.0 | 8.5 |
نرخ تجدید متغیر | 0 | 0 |
ورودیها | ||
ورودی HDMI | 3 | 3 |
ورودی USB | 2 | 2 |
خروجی صدای دیجیتال نوری | 1 | 1 |
ورودی کامپوزیت | 1 | 1 |
ورودی آنتن | 1 | 1 |
خروجی هدفون 3.5 میلیمتری | 0 | 0 |
تاخیر ورودی | 9.2 | 9.1 |
وضوح پشتیبانی شده | 8.3 | 8.3 |
ویژگیهای صوتی | ||
توان خروجی صدا | 6.8 | 6.5 |
پاسخ فرکانسی | 6.9 | 6.4 |
تحریف (اعوجاج) صدا | 6.4 | 6.6 |
قابلیت های اسمارت | ||
سیستم عامل | Tizen | Tizen |
رابط کاربری | 7.5 | 7.5 |
برنامهها و ویژگیها | 8.5 | 8.5 |
کنترل از راه دور | 8.5 | 6.0 |