راههای برقراری ارتباط بین گوشی و تلویزیون کدامها میباشند؟ همان طور که میدانید گوشی موبایل وسیلهای جهت برقراری ارتباط میباشد. این سری از محصولات تا چند سال پیش فقط برای تماس گرفتن استفاده میشدند و یکی از دلایلیش هم این بود که زیاد پیشرفته نبودند اما اکنون از آنها میتوانید برای عکاسی،ذخیره اطلاعات، وبگردی و … نیز استفاده نمایید و لحظات شاد و مهیج خود را با کیفیت بالا ثبت کنید.
سطح قابلیتهای گوشیها بالاتر رفته است و اکنون به شما این اجازه را میدهند تا بتوانید محتویات داخل گوشی را بر روی نمایشگر تلویزیون انتقال دهید.
این پیشرفت فقط مختص گوشی نیست بلکه در سایر وسایل نظیر تلویزیون نیز مشاهده میشود که اجازه این عمل را به شما میدهد. شاید تا دیروز مطرح کردن اینکه میتوانید محتویات گوشی خود را بر روی تلویزیون انتقال دهید خیالی بیش نبود اما این امر به واقعیت تبدیل شده است.
حال این سوال مطرح میشود که چه راههایی برای برقراری ارتباط وجود دارد یعنی ما به چی نحوی میتوانیم بین گوشی و تلویزیون ارتباط برقرار کنیم و این دقیقا موضوعی است که ما میخواهیم در این مقاله به آن بپردازیم، پس توصیه میکنم که تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا با شیوههای مختلف برقراری ارتباط گوشی و تلویزیون آشنایی پیدا کنید.
امکان برقراری ارتباط به دو صورت وجود دارد که یکی به صورت سیمی و دیگری به صورت بی سیم. هر کدام از این روشها طرفداران خاص خود را دارند اما باید گفت که ارتباط بیسیم بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است.
این نکته را باید بیان کرد در صورتی شما میتوانید محتوای داخل گوشی را بر روی نمایشگر تلویزیون انتقال دهید که دو دستگاه با هم سازگار باشند یعنی هر دو از فناوریهای لازم بهره ببرند.
راههای برقراری ارتباط بین گوشی و تلویزیون به صورت سیمی
اکثر گوشیها در اوایل از پورت HDMI بهره میبردند که از طریق آن شما این امکان را داشتید تا گوشی را به تلویزیون متصل کنید اما در نسل جدید گوشیها، درگاههای ارتباطی دیگری نظیر پورت میکرو یواسبی، یواسبی نوع سی و شاید جک هدفون را به خود اختصاص دادهاند.
سوالی که مطرح است این است که آیا از طریق این پورتها اتصال برقرار میشود؟ برای اینکه بتوانید پورت یواسبی محتویات داخل گوشی را بر روی تلویزیون آیینه نمایید باید فناوری MHL یا Slimport وجود داشته باشد.
در این صورت خواهید توانست از طریق پورت یواسبی گوشی خود را به تلویزیون متصل نمایید و محتویات آن را بر روی نمایشگر مشاهده نمایید. کابل MHL امکان برقراری اتصال را با هر دستگاهی که به HDMI مجهز شده است میسر میسازد.
با اتصال سر میکرو USB کابل ام اچ ال به گوشی و سر HDMI به تلویزیون میتوانید در مدت زمان کمی ارتباط بین تلویزیون و موبایل را شکل دهید و شاهد پخش محتویات گوشی بر روی نمایشگر تلویزیون با ابعاد بزرگ باشید.
اسلیم پورت بیشتر در گوشیهای پرچمدار حضور دارد و خدمات عالی را در اختیار شما قرار میدهد. این پورت دارای مزیتهای زیادی میباشد که موجب برتری آن بر رقیب خود یعنی MHL شده است. که یکی از آنها نیاز نداشتن به منبع برق خارجی میباشد و با بیشتر استانداردهای HDMI سازگاری دارد. البته باید این را نیز بیان کرد که با فناوری DisplayPort که بر روی نمایشگر تلویزیونها استفاده میشود نیز سازگاری دارد.
بنابراین شما توسط این پورتها میتوانید محتواهای چند رسانهای داخل گوشی را بر روی تلویزیون انتقال دهید و آنها را با صدا و تصویر عالی مشاهده نمایید. البته باید گفت که عملکرد این دو بسیار شبیه به هم میباشد با این تفاوت که خروجیهای اسلیم پورت متفاوت است. شما توسط پورت Slimport خواهید توانست تا گوشی هوشمند خود را به تلویزیونهای قدیمی که از پورت VGA پشتیبانی میکنند متصل نمایید.
راههای برقراری ارتباط بین گوشی و تلویزیون به صورت بی سیم
این سبک از برقراری ارتباط مورد استقبال عموم قرار گرفته است زیرا دیگر کاربر محدودیت ندارد و الزامی نیست که حتما نزدیک تلویزیون باشد بلکه از راه دور خواهد توانست که ارتباط بین تلویزیون و گوشی را برقرار کند. برای این شکل از ارتباط باید هر دو دستگاه با هم سازگاری داشته باشند. این روزها گوشیها به دلیل بهره بردن از فناوریهای هوشمند به شما این امکان را میدهند تا بتوانید ارتباط را به صورت بی سیم برقرار کنید.
در اوایل فقط از طریق بلوتوث میتوانستید ارتباط را شکل دهید اما کم کم فناوریهای دیگری نظیر میراکست (Miracast)، DLNA، NFC، کرومکست (ChromeCast) نیز بر روی گوشیها قرار داده شدند که هر کدام با روشهای مختلف به شما این امکان را میدهند تا بتوانید ارتباط بین آنها را برقرار کنید. تلویزیونهای نسل جدید نظیر تلویزیون 55NANO80 از این فناوریها پشتیبانی میکنند.
این سری از فناوریها بیشتر در گوشیهای میان رده و بالا رده حضور دارد و کمتر در گوشیهای پایین رده دیده شدهاند. به عنوان مثال برای اینکه بتوانید از قابلیت میراکست استفاده کنید باید نسخه اندروید گوشی شما 4.2 و بالاتر باشد. توسط این قابلیتها انتقال تصاویر بر روی نمایشگر زمان زیادی را صرف نخواهد کرد و شما میتوانید در زمان خیلی کم به برقراری ارتباط بین آنها بپردازید.
فناوری میراکست برای گوشیهای که از اماچال یا اسلیمپورت پشتیبانی نمیکنند بسیاری مفید و کارآمد میباشد. این فناوری برای گوشیهای اندرویدی میتواند بهترین قابلیت برای برقراری ارتباط بی سیم میباشد. هر کدام از شرکتها این فناوری را تحت عناوین مختلفی نظیر Display و Screen Mirroring نصب نمودهاند.
توسط فناوری کرومکست ارتباط را به صورت بی سیم شکل دهید. برنامهی گوگل کست (google cast) را بر روی گوشی نصب نماید سپس به شبکهی محلی وصل شوید و دانگل کرومکست متصل به آن شبکه را پیدا کنید و به آن وصل شوید. با شکلگیری ارتباط میتوانید از خدمات آن استفاده نمایید.
فناوری DLNA که مخفف Digital Living Network Alliance میباشد یکی از کاربردیترین روشهای برقراری ارتباط بی سیم میباشد که توسط آن میتوانید اطلاعات داخل گوشی را با تلویزیون به اشتراک بگذارید. به دلیل اینکه این فناوری در سال 2004 به وجود آمده است پس بیشتر گوشیها از آن بهره میبرند.
در این فناوری یکی از دستگاهها نقش سرور اصلی و دستگاههای دیگر نقش کاربر را بر عهده دارند. دستگاهی که مجهز به این فناوری میباشد موسیقیها و فیلمها را در سرور خود ذخیره میکند. بنابراین گوشی هوشمند شما نیز میتواند محتواهای مورد نظر را بر روی تلویزیون نمایش دهد.
نتیجهگیری …
پیشرفته شدن گوشیها و سایر محصولات باعث شده است تا بتوانید رفاه بیشتری را تجربه کنید. با به وجود آمدن فناوریهای پیشرفته تولیدات هوشمندتر از قبل شدهاند و اکنون شما به راحتی میتوانید اطلاعات داخل گوشی خود را بر روی نمایشگر تلویزیون آیینه نمایید و آنها را با ابعاد بزرگتر و کیفیت بهتر دریافت کنید و لحظات شاد و مهیجی را برای خود و خانواده به وجود آورید.
باید گفت که بیشتر گوشیها تمام این قابلیتها را با هم ندارد و هر کدام تعدادی از آنها را به خود اختصاص دادهاند. برای اینکه متوجه شوید که گوشی شما از چه قابلیتهایی برای برقراری ارتباط بهره میبرد بهتر است به سایت برند سازنده آن مراجعه نمایید و مشخصات فنی آن را نیز مطالعه نمایید یا اینکه به سایت گوشی موبایل مراجعه کنید و علاوه بر مشخصات فنی، نقد و بررسی کامل صورت گرفته بر روی گوشیها را مطالعه نمایید.